Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar wołowy na ostro

Tatar wołowy na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4419

Dodano:

Odsłon: 1489

Dzisiaj coś dla miłośników mięsa i to na dodatek mięsa surowego - zapraszam na tatar wołowy. U mnie w domu zazwyczaj robi go mój Mąż, jednak ostatnio postanowiłam wtrącić swoje parę groszy i troszkę namieszać. Musze przyznać, że wyszło nawet fajnie :) Skusicie się?

Składniki

  • Mięso wołowe na tatar 250 g.
  • Cebulka 1 mała
  • Olej rzepakowy 1 łyżeczka
  • Ogórki konserwowe z chilli 7-8 sztuk małych
  • Żółtka od kurek zielononóżek 2 szt.
  • Pieprz w razie potrzeby
  • Sól w razie potrzeby
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso dobrze posiekać (jeśli nie jest doprawione to doprawiamy).

    Cebulkę obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę.

    Ogórki również pokroić w kosteczkę.



    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i gotowe :)


  2. Podawać z ulubionym pieczywem.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń