Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar z cukinii to wegetariańska wariacja na temat klasycznej przystawki przyrządzanej z surowego mięsa. Doskonale smakuje zarówno podczas śniadania, serwowany w roli dodatku na chrupiących grzankach, jak i podany klasycznie: z jajkiem, ogórkiem i posiekanymi marynowanymi grzybkami. Ten oryginalny przepis wywoła też z pewnością zaskoczenie wśród gości podczas przyjęcia lub imprezy, którzy na pewno nie wyjdą bez otrzymania przepisu na ten przysmak.
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Odsłon: 96
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Odsłon: 96
Składniki
Cukinię umyj, osusz i pokrój na około 0,5 centymetrowe plastry. Na patelni rozprowadź cienką warstwę oleju z suszonych pomidorów, a następnie smaż plasterki cukinii z każdej strony przez 5 - 7 minut. Posyp je suszonym tymiankiem i kiedy przestygną, posiekaj drobno.
Pomidory suszone odsącz lekko z oleju i również posiekaj na drobne cząstki. To samo zrób z cebulą. Połącz pomidory, cebulę i cukinię, a następnie dopraw całość pieprzem i solą. Dodaj ocet balsamiczny, ocet winny i wymieszaj całość delikatnie, lecz dokładnie. Podawaj jako przystawkę na zimno.