Tatar z cukinii to wegetariańska wariacja na temat klasycznej przystawki przyrządzanej z surowego mięsa. Doskonale smakuje zarówno podczas śniadania, serwowany w roli dodatku na chrupiących grzankach, jak i podany klasycznie: z jajkiem, ogórkiem i posiekanymi marynowanymi grzybkami. Ten oryginalny przepis wywoła też z pewnością zaskoczenie wśród gości podczas przyjęcia lub imprezy, którzy na pewno nie wyjdą bez otrzymania przepisu na ten przysmak.
Tatar z cukinii
Składniki
- 1 większa cukinia
- 1 cebula szalotka
- 100 g suszonych pomidorów w oleju
- 1 łyżka oliwy (może być smakowa)
- 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- świeżo zmielony pieprz
- szczypta suszonego tymianku
Składniki
- 1 większa cukinia
- 1 cebula szalotka
- 100 g suszonych pomidorów w oleju
- 1 łyżka oliwy (może być smakowa)
- 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- świeżo zmielony pieprz
- szczypta suszonego tymianku

Etapy przygotowania
Cukinię umyj, osusz i pokrój na około 0,5 centymetrowe plastry. Na patelni rozprowadź cienką warstwę oleju z suszonych pomidorów, a następnie smaż plasterki cukinii z każdej strony przez 5 - 7 minut. Posyp je suszonym tymiankiem i kiedy przestygną, posiekaj drobno.
Pomidory suszone odsącz lekko z oleju i również posiekaj na drobne cząstki. To samo zrób z cebulą. Połącz pomidory, cebulę i cukinię, a następnie dopraw całość pieprzem i solą. Dodaj ocet balsamiczny, ocet winny i wymieszaj całość delikatnie, lecz dokładnie. Podawaj jako przystawkę na zimno.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Ukraińska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Dżemy
- Dla zdrowia
Odsłon: 287
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
- Do pracy
- Włoska
- Makaron
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Cynamon
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
Odsłon: 49
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 511

Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76010
Ostatnio komentowane przepisy

Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Ukraińska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Dżemy
- Dla zdrowia
Odsłon: 287
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
- Do pracy
- Włoska
- Makaron
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Cynamon
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
Odsłon: 49
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 511

Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76010



Składniki
- 1 większa cukinia
- 1 cebula szalotka
- 100 g suszonych pomidorów w oleju
- 1 łyżka oliwy (może być smakowa)
- 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- świeżo zmielony pieprz
- szczypta suszonego tymianku
Cukinię umyj, osusz i pokrój na około 0,5 centymetrowe plastry. Na patelni rozprowadź cienką warstwę oleju z suszonych pomidorów, a następnie smaż plasterki cukinii z każdej strony przez 5 - 7 minut. Posyp je suszonym tymiankiem i kiedy przestygną, posiekaj drobno.
Pomidory suszone odsącz lekko z oleju i również posiekaj na drobne cząstki. To samo zrób z cebulą. Połącz pomidory, cebulę i cukinię, a następnie dopraw całość pieprzem i solą. Dodaj ocet balsamiczny, ocet winny i wymieszaj całość delikatnie, lecz dokładnie. Podawaj jako przystawkę na zimno.