Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z pewnością jedliście kiedyś tradycyjnego tatara wołowego. Być może mieliście również okazję skosztować tatara z łososia lub śledzia. Ale czy na waszym talerzu zagościł kiedyś tatar z karpia? Będzie niezwykłą przekąską na świąteczny stół lub sylwestrową imprezę. Aby go przygotować, potrzeba zaledwie kilku składników i paru minut roboty. Gwarantujemy, że tatar z karpia z pewnością waszym bliskim - będzie ciekawą alternatywą dla tradycyjnej, smażonej ryby.
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2994
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3995
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 800
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2994
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3995
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 800
Składniki
Karpia posiekaj w bardzo drobną kostkę. Poświęć na to chwilę czasu, ponieważ kawałki powinny być naprawdę niewielkie.
Jabłko, cebulę, koperek oraz papryczkę również drobno posiekaj i dodaj do karpia. Następnie do miski dodaj sól, sok z limonki, majonez musztardę, ocet oraz sok z limonki. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.
Tatar z karpia powinien być podawany z sałatą, porcją świeżych ziół. Dobrym pomysłem będzie podanie go na grzankach lub z pumperniklem.