Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar z wędzonego łososia

Tatar z wędzonego łososia

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 104

Dodano:

Odsłon: 1764

Tatar z wędzonego łososia z olejem sezamowym, dymką i sezamem to idealna, zdrowa przekąska. Rewelacyjny, smaczny starter przed obiadem czy kolacją.

Składniki

  • Łosoś wędzony 100 g
  • Olej sezamowy – 1 łyżeczka
  • 1 cała Dymka
  • 1 łyżeczka białego prażonego sezamu
  • Sok z limonki – 1 łyżeczka
  • Pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łososia drobno posiekaj, przełóż do pojemnika lub miseczki.

  2. Dodaj drobno poszatkowaną całą dymkę (cebulkę oraz szczypiorek)

  3. Olej sezamowy zmieszaj z sokiem z limonki i polej rybę.

  4. Posyp prażonym białym sezamem.

  5. Popieprz do smaku.

  6. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń