Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar ze śledzia to fajna i prosta przekąska lub oryginalny starter na przyjęcie do zaostrzenia smaku.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2584
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2584
Składniki
Filety śledziowe moczymy i płuczemy 2-3 razy i filetujemy. Tak przygotowane drobno szatkujemy. Dodajemy również drobno poszatkowaną cebulę, koncentrat, musztardę, paprykę i dopiero podczas mieszania oliwę. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem. Na talerzu układamy foremkę, napełniamy ją zależnie od uznania, ja napełniłem do ok 2/3 wysokości, lekko ubijamy i zdejmujemy obręcz ruchem do góry. Ozdabiamy pokrojonym w kosteczkę ugotowanym jajkiem, poszatkowaną natką pietruszki i pieprzem.