Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar ze śledzia to fajna i prosta przekąska lub oryginalny starter na przyjęcie do zaostrzenia smaku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117669
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8190
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3054
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1881
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1432
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117669
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8190
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3054
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1881
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1432
Składniki
Filety śledziowe moczymy i płuczemy 2-3 razy i filetujemy. Tak przygotowane drobno szatkujemy. Dodajemy również drobno poszatkowaną cebulę, koncentrat, musztardę, paprykę i dopiero podczas mieszania oliwę. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem. Na talerzu układamy foremkę, napełniamy ją zależnie od uznania, ja napełniłem do ok 2/3 wysokości, lekko ubijamy i zdejmujemy obręcz ruchem do góry. Ozdabiamy pokrojonym w kosteczkę ugotowanym jajkiem, poszatkowaną natką pietruszki i pieprzem.