Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar ze śledzia to fajna i prosta przekąska lub oryginalny starter na przyjęcie do zaostrzenia smaku.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2407
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101863
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6255
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2407
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101863
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6255
Składniki
Filety śledziowe moczymy i płuczemy 2-3 razy i filetujemy. Tak przygotowane drobno szatkujemy. Dodajemy również drobno poszatkowaną cebulę, koncentrat, musztardę, paprykę i dopiero podczas mieszania oliwę. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem. Na talerzu układamy foremkę, napełniamy ją zależnie od uznania, ja napełniłem do ok 2/3 wysokości, lekko ubijamy i zdejmujemy obręcz ruchem do góry. Ozdabiamy pokrojonym w kosteczkę ugotowanym jajkiem, poszatkowaną natką pietruszki i pieprzem.