Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni tatarskiej bułeczki nazywane są peremyachi. Są to pyszne drożdżowe bułeczki napełnione smakowitym farszem.
Pędzelek
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1381
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1381
Składniki
Do mleka o temperaturze pokojowej dodajemy cukier oraz drożdże. Zostawiamy na 10 minut. W oddzielnym naczyniu przygotowujemy przesianą mąkę. Następnie wlewamy powoli rozrobione drożdże do mąki i energicznie mieszamy. Dodajemy masło, jajko i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut.
Łopatkę wieprzową mielimy dodajemy, przyprawy i podsmażamy na patelni.
Marchewkę tarkujemy na grubych oczkach, cebulę kroimy w półksiężyce, ogórki kroimy w kostkę, pieczarki kroimy drobno. Warzywa dusimy na patelni przez 15 minut.
Mieszamy warzywa z podsmażonym mięsem. Doprawiamy do smaku.
Dzielimy ciasto drożdżowe na kulki i wałkujemy. Nakładamy sporą ilość farszu.
Formujemy z ciasta miseczkę.
Przykrywamy ją wyciętym z ciasta za pomocą szklanki kółeczkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 45 minut.
Smacznego!