Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni tatarskiej bułeczki nazywane są peremyachi. Są to pyszne drożdżowe bułeczki napełnione smakowitym farszem.
Pędzelek
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1845
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8406
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253989
Polecam.
Odsłon: 1503
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1845
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8406
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253989
Polecam.
Odsłon: 1503
Składniki
Do mleka o temperaturze pokojowej dodajemy cukier oraz drożdże. Zostawiamy na 10 minut. W oddzielnym naczyniu przygotowujemy przesianą mąkę. Następnie wlewamy powoli rozrobione drożdże do mąki i energicznie mieszamy. Dodajemy masło, jajko i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut.
Łopatkę wieprzową mielimy dodajemy, przyprawy i podsmażamy na patelni.
Marchewkę tarkujemy na grubych oczkach, cebulę kroimy w półksiężyce, ogórki kroimy w kostkę, pieczarki kroimy drobno. Warzywa dusimy na patelni przez 15 minut.
Mieszamy warzywa z podsmażonym mięsem. Doprawiamy do smaku.
Dzielimy ciasto drożdżowe na kulki i wałkujemy. Nakładamy sporą ilość farszu.
Formujemy z ciasta miseczkę.
Przykrywamy ją wyciętym z ciasta za pomocą szklanki kółeczkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 45 minut.
Smacznego!