Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny i delikatny tatar rybny z dodatkiem warzyw i ziaren prażonego słonecznika :)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 861
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8290
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13127
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 456
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2278
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 861
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8290
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13127
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 456
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2278
Składniki
Marynowane pieczarki, ogórki konserwowe i cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Filety z pstrąga pozbawaimy ewentualnych ości oraz nadmiaru tłuszczu i także kroimy w drobną kostkę.
Kawałki pstrąga skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy pokrojone warzywa, doprawiamy dość obficie świezo zmielonym pieprzem i mieszamy. Całosć odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
W tym czasie na rozgrzanej patelni prażymy zairna słonecznika do momentu aż zaczną uwalniać swój aromat.
Tatar przekładamy na talerzyki i podajemy z gorącymi ziarnami słonecznika. Życzę smacznego! :)