Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny i delikatny tatar rybny z dodatkiem warzyw i ziaren prażonego słonecznika :)
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 21
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 49
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 36
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 21
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 49
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 36
Składniki
Marynowane pieczarki, ogórki konserwowe i cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Filety z pstrąga pozbawaimy ewentualnych ości oraz nadmiaru tłuszczu i także kroimy w drobną kostkę.
Kawałki pstrąga skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy pokrojone warzywa, doprawiamy dość obficie świezo zmielonym pieprzem i mieszamy. Całosć odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
W tym czasie na rozgrzanej patelni prażymy zairna słonecznika do momentu aż zaczną uwalniać swój aromat.
Tatar przekładamy na talerzyki i podajemy z gorącymi ziarnami słonecznika. Życzę smacznego! :)