Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny i delikatny tatar rybny z dodatkiem warzyw i ziaren prażonego słonecznika :)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Składniki
Marynowane pieczarki, ogórki konserwowe i cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Filety z pstrąga pozbawaimy ewentualnych ości oraz nadmiaru tłuszczu i także kroimy w drobną kostkę.
Kawałki pstrąga skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy pokrojone warzywa, doprawiamy dość obficie świezo zmielonym pieprzem i mieszamy. Całosć odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
W tym czasie na rozgrzanej patelni prażymy zairna słonecznika do momentu aż zaczną uwalniać swój aromat.
Tatar przekładamy na talerzyki i podajemy z gorącymi ziarnami słonecznika. Życzę smacznego! :)