Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
THAI-ROLLS czyli sajgonki ale trochę w innym wydaniu niż te "zwykłe" od "Chińczyka"????, polecam!
Pierś z kurczaka opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym, posmarować odrobiną oliwy, przyprawić solą i pieprzem i dodać trochę chilli. smażyć na Grillowej patelni.
Ja smażę tak, że na jednej stronie czekam aż pierś zetnie się tak w około 2/3 i przekręcam na drugą stronę i smażę około 2-3 minut. wtedy jest super soczysta. po usmażeniu odłożyć do wystygnięcia. Jak już przestygnie, to kroje ją na plasterki i potem w słupki.
Marchewke obrać a potem obieraczką do warzyw wykrawć cienkie plasterki i potem pokroić je w cieniutkie słupki (julienne).
Sałatę lodową opłukać i porwać na kawałki.
Papier ryżowy namoczyuć w wodzie i położyć na desce. Jak rozmieknie układać na nim sałatę, marchewkę i piers z kurczaka. zawijać jak sajgonki.
Podawać bez smażenia przekroje na pół ze słodkim sosem chilli.
Smaczne danie kuchni tajskiej łączące smak słodki, kwaśny i słony.
Odsłon: 144
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4800
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 33
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 17
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 53
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4800
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 33
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 17
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 53
Składniki
Pierś z kurczaka opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym, posmarować odrobiną oliwy, przyprawić solą i pieprzem i dodać trochę chilli. smażyć na Grillowej patelni. Ja smażę tak, że na jednej stronie czekam aż pierś zetnie się tak w około 2/3 i przekręcam na drugą stronę i smażę około 2-3 minut. wtedy jest super soczysta. po usmażeniu odłożyć do wystygnięcia. Jak już przestygnie, to kroje ją na plasterki i potem w słupki.
Marchewke obrać a potem obieraczką do warzyw wykrawć cienkie plasterki i potem pokroić je w cieniutkie słupki (julienne).
Sałatę lodową opłukać i porwać na kawałki.
Papier ryżowy namoczyuć w wodzie i położyć na desce. Jak rozmieknie układać na nim sałatę, marchewkę i piers z kurczaka. zawijać jak sajgonki.
Podawać bez smażenia przekroje na pół ze słodkim sosem chilli.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Gofry z cukinii
Przekąski
Pieczarki faszerowane
Przekąski
Pasztetowy mix
Przekąski
Wieprzowina nadziewana wątróbka.
Gofry z cukinii
Kto powiedział, że gofry można jeść tylko na słodko? Wytrawne gofry z cukinii...
Odsłon: 47
Pieczarki faszerowane
Idealna przekąska, która sprawdzi się, na każdej imprezie? Pieczarki faszerow...
Odsłon: 143