Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
THAI-ROLLS czyli sajgonki ale trochę w innym wydaniu niż te "zwykłe" od "Chińczyka"????, polecam!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 986
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4266
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 632
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 979
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3910
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 799
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 986
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4266
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 632
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 979
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3910
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 799
Składniki
Pierś z kurczaka opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym, posmarować odrobiną oliwy, przyprawić solą i pieprzem i dodać trochę chilli. smażyć na Grillowej patelni. Ja smażę tak, że na jednej stronie czekam aż pierś zetnie się tak w około 2/3 i przekręcam na drugą stronę i smażę około 2-3 minut. wtedy jest super soczysta. po usmażeniu odłożyć do wystygnięcia. Jak już przestygnie, to kroje ją na plasterki i potem w słupki.
Marchewke obrać a potem obieraczką do warzyw wykrawć cienkie plasterki i potem pokroić je w cieniutkie słupki (julienne).
Sałatę lodową opłukać i porwać na kawałki.
Papier ryżowy namoczyuć w wodzie i położyć na desce. Jak rozmieknie układać na nim sałatę, marchewkę i piers z kurczaka. zawijać jak sajgonki.
Podawać bez smażenia przekroje na pół ze słodkim sosem chilli.