Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
THAI-ROLLS czyli sajgonki ale trochę w innym wydaniu niż te "zwykłe" od "Chińczyka"????, polecam!
Pierś z kurczaka opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym, posmarować odrobiną oliwy, przyprawić solą i pieprzem i dodać trochę chilli. smażyć na Grillowej patelni.
Ja smażę tak, że na jednej stronie czekam aż pierś zetnie się tak w około 2/3 i przekręcam na drugą stronę i smażę około 2-3 minut. wtedy jest super soczysta. po usmażeniu odłożyć do wystygnięcia. Jak już przestygnie, to kroje ją na plasterki i potem w słupki.
Marchewke obrać a potem obieraczką do warzyw wykrawć cienkie plasterki i potem pokroić je w cieniutkie słupki (julienne).
Sałatę lodową opłukać i porwać na kawałki.
Papier ryżowy namoczyuć w wodzie i położyć na desce. Jak rozmieknie układać na nim sałatę, marchewkę i piers z kurczaka. zawijać jak sajgonki.
Podawać bez smażenia przekroje na pół ze słodkim sosem chilli.
Pyszna niskowęglowodanowa wariacja na temat Starbucks'owego bestsellera, czyl...
Odsłon: 517
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10140
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10140
Składniki
Pierś z kurczaka opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym, posmarować odrobiną oliwy, przyprawić solą i pieprzem i dodać trochę chilli. smażyć na Grillowej patelni. Ja smażę tak, że na jednej stronie czekam aż pierś zetnie się tak w około 2/3 i przekręcam na drugą stronę i smażę około 2-3 minut. wtedy jest super soczysta. po usmażeniu odłożyć do wystygnięcia. Jak już przestygnie, to kroje ją na plasterki i potem w słupki.
Marchewke obrać a potem obieraczką do warzyw wykrawć cienkie plasterki i potem pokroić je w cieniutkie słupki (julienne).
Sałatę lodową opłukać i porwać na kawałki.
Papier ryżowy namoczyuć w wodzie i położyć na desce. Jak rozmieknie układać na nim sałatę, marchewkę i piers z kurczaka. zawijać jak sajgonki.
Podawać bez smażenia przekroje na pół ze słodkim sosem chilli.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Paluchy czosnkowe
Przekąski
Tortilla z warzywami i serem
Przekąski
Tarta z mascarpone i szparagami
Przekąski
Jajka pod pierzynką
Paluchy czosnkowe
Paluchy czosnkowe to świetna przekąska. Dobrze smakują na ciepło, ale też na...
Odsłon: 102
Tortilla z warzywami i serem
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 117