Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5856
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 482
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5856
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 482
Składniki
Ser feta rozgniotłem widelcem, dodałem starty parmezan, jajka i pieprz. Ciasto pokroiłem w paski 25x5 cm, złożyłem razem, aby się nie wysuszyły. Pokroiłem na kwadraty o boku 5 cm, każdy kawałek posmarowałem masłem. Nałożyłem porcje masy serowej i skleiłem tak, aby powstały trójkąty. Rozłożyłem je na natłuszczonej blaszce i posmarowałem reszta masła. Piekłem 15 minut na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.
Podałem na ciepło. Tiropitakia mogą być przystawką do ouzo.