Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny genialny przepis kuchni gruzińskiej.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2539
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 227
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2539
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 227
Składniki
Ryż trzeba podgotować 6 minut. Do mięsa dodałam ryż, startą cebulę i czosnek, posiekaną natkę i przyprawy. Masę dobrze wyrobiłam.
Dostałam marynowane liście winogron- one są dosyć octowe i lepiej je lekko odmoczyć i przepłukać bo potem dominują smak. Farsz układałam na liściach i zawijałam jak gołąbki. Empirycznie mogę potwierdzić, że mogłam nakładać więcej farszu.
Gołąbki ułożyłam ściśle w patelni teflonowej i zalałam bulionem. Nie użyłam wody bo ona zawsze wyciągnie smak. Zagotowałam, zmniejszyłam ogień i przykryłam. Dusiłam około 30 minut. Podaje się z gruzińskim jogurtem maconi z dodanym startym czosnkiem.
Smacznego :)