Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny genialny przepis kuchni gruzińskiej.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17797
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6717
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17797
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6717
Składniki
Ryż trzeba podgotować 6 minut. Do mięsa dodałam ryż, startą cebulę i czosnek, posiekaną natkę i przyprawy. Masę dobrze wyrobiłam.
Dostałam marynowane liście winogron- one są dosyć octowe i lepiej je lekko odmoczyć i przepłukać bo potem dominują smak. Farsz układałam na liściach i zawijałam jak gołąbki. Empirycznie mogę potwierdzić, że mogłam nakładać więcej farszu.
Gołąbki ułożyłam ściśle w patelni teflonowej i zalałam bulionem. Nie użyłam wody bo ona zawsze wyciągnie smak. Zagotowałam, zmniejszyłam ogień i przykryłam. Dusiłam około 30 minut. Podaje się z gruzińskim jogurtem maconi z dodanym startym czosnkiem.
Smacznego :)