Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny genialny przepis kuchni gruzińskiej.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Ryż trzeba podgotować 6 minut. Do mięsa dodałam ryż, startą cebulę i czosnek, posiekaną natkę i przyprawy. Masę dobrze wyrobiłam.
Dostałam marynowane liście winogron- one są dosyć octowe i lepiej je lekko odmoczyć i przepłukać bo potem dominują smak. Farsz układałam na liściach i zawijałam jak gołąbki. Empirycznie mogę potwierdzić, że mogłam nakładać więcej farszu.
Gołąbki ułożyłam ściśle w patelni teflonowej i zalałam bulionem. Nie użyłam wody bo ona zawsze wyciągnie smak. Zagotowałam, zmniejszyłam ogień i przykryłam. Dusiłam około 30 minut. Podaje się z gruzińskim jogurtem maconi z dodanym startym czosnkiem.
Smacznego :)