Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny genialny przepis kuchni gruzińskiej.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 5
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2121
Polecam.
Odsłon: 542
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 5
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2121
Polecam.
Odsłon: 542
Składniki
Ryż trzeba podgotować 6 minut. Do mięsa dodałam ryż, startą cebulę i czosnek, posiekaną natkę i przyprawy. Masę dobrze wyrobiłam.
Dostałam marynowane liście winogron- one są dosyć octowe i lepiej je lekko odmoczyć i przepłukać bo potem dominują smak. Farsz układałam na liściach i zawijałam jak gołąbki. Empirycznie mogę potwierdzić, że mogłam nakładać więcej farszu.
Gołąbki ułożyłam ściśle w patelni teflonowej i zalałam bulionem. Nie użyłam wody bo ona zawsze wyciągnie smak. Zagotowałam, zmniejszyłam ogień i przykryłam. Dusiłam około 30 minut. Podaje się z gruzińskim jogurtem maconi z dodanym startym czosnkiem.
Smacznego :)