Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny genialny przepis kuchni gruzińskiej.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 246
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 176
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 246
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 176
Składniki
Ryż trzeba podgotować 6 minut. Do mięsa dodałam ryż, startą cebulę i czosnek, posiekaną natkę i przyprawy. Masę dobrze wyrobiłam.
Dostałam marynowane liście winogron- one są dosyć octowe i lepiej je lekko odmoczyć i przepłukać bo potem dominują smak. Farsz układałam na liściach i zawijałam jak gołąbki. Empirycznie mogę potwierdzić, że mogłam nakładać więcej farszu.
Gołąbki ułożyłam ściśle w patelni teflonowej i zalałam bulionem. Nie użyłam wody bo ona zawsze wyciągnie smak. Zagotowałam, zmniejszyłam ogień i przykryłam. Dusiłam około 30 minut. Podaje się z gruzińskim jogurtem maconi z dodanym startym czosnkiem.
Smacznego :)