Do góry

Przekąski Przepis na:

Torcik buraczkowy

Torcik buraczkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22281

Dodano:

Odsłon: 2796

Takiego tortu z pewnością jeszcze nikt z Twoich znajomych nie przyrządził. Torcik buraczkowy jest oryginalna i łatwą w wykonaniu potrawą. Nie zwlekaj - wypróbuj jak najprędzej!

Składniki

  • ugotowane buraczki, 2 duże
  • orzechy włoskie, 2 łyżki
  • jabłko, 3
  • seler marynowany, 1 słoik
  • majonez, 2 łyżki
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • szczypiorek, kilka gałązek
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Torcik buraczkowy

Przygotowanie

  1. Buraczki obrać i pokroić w jak największe plastry. Orzechy posiekać, seler dokładnie osączyć z zalewy. Jedno jabłko zostawić do dekoracji, resztę obrać i zetrzeć na tarce. Jabłka, orzechy, seler i majonez połączyć, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

  2. Z plastrów buraczka wyciąć koła. Buraczki przekładać sałatką. Z pozostałego jabłka wyciąć drążarką kuleczki i dekorować gotowe danie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń