Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to feeria barw, kolorów i świetna zabawa! Przygotowałam dla Was przepis, który sprawdzi się jako karnawałowa przekąska (i nie tylko) i co więcej zasmakuje każdemu. Zapraszam na wytrawny tort: biszkopt migdałowy, krem z serka śmietankowego i rukoli, suszona szynka wołowa .
mikser
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i dalej ubijać do powstania gęstej i błyszczącej masy bezowej. Dodać zmielone migdały, przesianą mąkę pszenną i wymieszać delikatnie szpatułką do połączenia się składników. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wyłożyć ciasto, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 stopni C i piec 10-15 minut. Po upieczeniu biszkopt od razu wyjąć z piekarnika i przestudzić. Z biszkopta wyciąć 3 okrągłe placki, za pomocą formy.
Krem Rukolę z oliwą zmiksować przy pomocy blendera.Do rukolowego pesto dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdką. Wyciskać krem na ciasto, przykrywać kolejnym blatem (ostrożnie!) i ponownie wyciskać krem. Na wierzchu udekorować tort plastrami szynki. Smacznego!