Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąską , która bardzo lubimy jest to tortilla z szarpaną wołowiną. Prosta w przygotowaniu i smaczna. Polecam
naczynie żaroodporne, ręcznik papierowy, nóż, miska, praska do czosnku, papier do pieczenia lub folia aluminiowa,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Przygotowanie mięsa; Cały kawał karkówki po umyciu i osuszeniu nacieramy musztardą, Wszystkie składniki mieszamy w miseczce , następnie obsypujemy natartą karkówkę. Marynatę rozkładamy równomiernie na mięsie, przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 130 stopniach przez około 3,5 godziny. bez przykrycia. Po tym czasie zalewamy piwem, zakrywamy papierem do pieczenia lub folią aluminiowa i pieczemy w 180 stopniach kolejne 2 godziny. Po upieczeniu mięso wyjmujemy, rozszarpujemy i mieszamy z pozostałą esencją sosu. Przygotowanie sosu; Ogórki po umyciu i osuszeniu ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy jogurt, śmietanę , przyprawy , przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy. Odstawiamy na boku. Po upieczeniu mięsa , ser halloumi kroimy w plastry, smażymy na delikatnie wysmarowanej olejem patelni. Bierzemy placki tortilli połowę placka smarujemy sosem , rozkładamy liść sałaty lodowej, dodajemy pokrojonego w plastry pomidora , pokrojona w piórka cebulę parę usmażonych plastrów sera, na to dokładamy mięsa i zwijamy. Smacznego
Przygotowane mięso.
Szarpana wieprzowina gotowa do podania. Smacznego.