Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąską , która bardzo lubimy jest to tortilla z szarpaną wołowiną. Prosta w przygotowaniu i smaczna. Polecam
naczynie żaroodporne, ręcznik papierowy, nóż, miska, praska do czosnku, papier do pieczenia lub folia aluminiowa,
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 199
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 839
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666448
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 199
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 839
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666448
Składniki
Przygotowanie mięsa; Cały kawał karkówki po umyciu i osuszeniu nacieramy musztardą, Wszystkie składniki mieszamy w miseczce , następnie obsypujemy natartą karkówkę. Marynatę rozkładamy równomiernie na mięsie, przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 130 stopniach przez około 3,5 godziny. bez przykrycia. Po tym czasie zalewamy piwem, zakrywamy papierem do pieczenia lub folią aluminiowa i pieczemy w 180 stopniach kolejne 2 godziny. Po upieczeniu mięso wyjmujemy, rozszarpujemy i mieszamy z pozostałą esencją sosu. Przygotowanie sosu; Ogórki po umyciu i osuszeniu ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy jogurt, śmietanę , przyprawy , przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy. Odstawiamy na boku. Po upieczeniu mięsa , ser halloumi kroimy w plastry, smażymy na delikatnie wysmarowanej olejem patelni. Bierzemy placki tortilli połowę placka smarujemy sosem , rozkładamy liść sałaty lodowej, dodajemy pokrojonego w plastry pomidora , pokrojona w piórka cebulę parę usmażonych plastrów sera, na to dokładamy mięsa i zwijamy. Smacznego
Przygotowane mięso.
Szarpana wieprzowina gotowa do podania. Smacznego.