Do góry

Przekąski Przepis na:

Tortilla z tuńczykiem

Przepis dnia 2016-10-06
Tortilla z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 873 Ocena: 16757

Dodano:

Odsłon: 30128

Niespodziewani goście ? Nic nie przygotowane ? Nic prostszego. Przekąska na zimno, szybka, prosta i pyszna. PS. najlepsza sałata lodowa, ale ja takowej nie miałem w domu, wykorzystałem taką jaka była. I też się sprawdziła.

Składniki

  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • tuńczyk z puszki w sosie własnym
  • 3 ogórki konserwowe
  • pół czerwonej papryki
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki majonezu
  • zielona sałata
  • sól
  • pieprz
  • meksykańska tortilla kukurydziana
  • masło
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ogórki i paprykę pokroiłem, paprykę w dość grubą kostkę, a ogórki w paski. Jajka przecisnąłem przez sitko. Pomidorki pokroiłem na ćwiartki. Tuńczyka rozdrobniłem delikatnie widelcem. Wszystkie składniki delikatnie wymieszałem z dwoma łyżkami majonezu, doprawiłem solą i pieprzem. Sałatę po opłukaniu porwałem na mniejsze kawałki.

    Rozgrzałem patelnię posmarowaną masłem. Na tortilli rozłożyłem pastę, uzupełniłem kawałkami sałaty. Tortillę zwinąłem w rulony, schłodziłem, pokroiłem w ukośne kawałki. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń