Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortille, które możesz przygotować na karnawałową kolację, na spotkania rodzinne, na różne uroczystości.
Składniki
1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję mięso mielone, wsypuję paprykę ostrą, paprykę słodką, oregano oraz sól. Smażę około 10 minut i wlewam ketchup.
2. Do garnka wlewam passatę, koncentrat pomidorowy, dodaję odlaną zalewy kukurydzę, fasolę czerwoną, pokrojoną w paseczki drobno paprykę czerwoną, doprawiam solą oraz papryką ostrą. Wszystko razem gotuję 10 minut. Połowę sosu z warzywami przekładam do mięsa.
3. Na każdym placku tortilli układam po dwa plastry żółtego sera i po trzy łyżki farszu. Placki zwijam, najpierw zawijam brzegi, żeby nie wypadł mi farsz a później zwijam w roladki.
4. Tortillę układam w naczyniu żaroodpornym, polewam wierzch pozostałym sosem i zapiekam w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
5. Gotowe. 6. Smacznego.