Przepyszne trtille z makrelą i pastą awokado. Polecam ;)
Tortille z makrelą i pastą awokado
Składniki
- 3 placki tortilli,
- 1 awokado,
- 4 łyżki majonezu,
- 3 garście sałaty roszponki,
- 1 makrela,
- 6 łyżek ketchupu.
Składniki
- 3 placki tortilli,
- 1 awokado,
- 4 łyżki majonezu,
- 3 garście sałaty roszponki,
- 1 makrela,
- 6 łyżek ketchupu.

Etapy przygotowania
Awokado obieramy i rozdrabniamy widelcem dodajemy majonez i mieszamy. Na tortille wykładamy 2 łyżki pasty, smarujemy, na to układamy sałatę roszponkę. Z makreli pozbywamy się ości i skóry i dzielimy na mniejsze kawałki. Układamy na tortille i polewamy ketchupem. Zwijamy w rulon dość ścisło. Kroimy na mniejsze kawałki około 4-5 cm. Podajemy jako przystawkę. Smacznego ;)
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)



Składniki
- 3 placki tortilli,
- 1 awokado,
- 4 łyżki majonezu,
- 3 garście sałaty roszponki,
- 1 makrela,
- 6 łyżek ketchupu.
Awokado obieramy i rozdrabniamy widelcem dodajemy majonez i mieszamy. Na tortille wykładamy 2 łyżki pasty, smarujemy, na to układamy sałatę roszponkę. Z makreli pozbywamy się ości i skóry i dzielimy na mniejsze kawałki. Układamy na tortille i polewamy ketchupem. Zwijamy w rulon dość ścisło. Kroimy na mniejsze kawałki około 4-5 cm. Podajemy jako przystawkę. Smacznego ;)
ale pyszności :)