Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam quiche'e i tarty, ale nie zawsze mam ochotę zagniatać na nie ciasto. Wypróbowałam więc wersji uproszczonej tego pysznego dania i wyszło smakowicie :D Idealne zarówno na śniadanie jak i imprezową przekąskę!
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 262
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2224
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 262
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2224
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180st. Na łyżce oleju podsmaż boczek i pokrojony w półksiężyce por. Odstaw do wystudzenia. Z chleba tostowego powycinaj filiżanką kółka, rozwałkuj je dosyć cienko, umieść w zagłębieniach formy do muffinek i zapiecz przez 3 minuty. Po czym wyciągnij, chwilkę przestudź i napełnij każdego mini quiche'a podsmażonym farszem. Następnie posyp startym żółtym serem i szybko napełnij śmietaną roztrzepaną z jajkami i przyprawioną solą, pieprzem i gałką muszkatołową (jeżeli będziesz przedłużać tę czynność kromki chleba mogą się rozmiękczyć). Wstaw do piekarnika na ok. 20 min., czyli do momentu aż masa się zetnie a chlebkowe brzegi zarumienią. Podawaj na ciepło.