Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy zna wersję z pieczarkami, ale boskie boczniaki sprawdzają się zapewniam.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1957
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17905
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1940
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1957
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17905
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1940
Składniki
Boczniaki opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni rozgrzałem masło, podsmażyłem je, ostudziłem.
Chleb tostowy pełnoziarnisty posmarowałem cieniutką warstwą masła, na nich rozłożyłem plastry żółtego sera i szynki gotowanej, na niej ułożyłem podduszone boczniaki, cebulę wcześniej pokrojoną w cieniutkie plasterki i zeszkloną. Na wierzch dodałem plaster sera. Tak przygotowane tosty grilowałem kilka minut.