Do góry

Przekąski Przepis na:

Tosty z boczniakami

Tosty z boczniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 914 Ocena: 17319

Dodano:

Odsłon: 3134

Każdy zna wersję z pieczarkami, ale boskie boczniaki sprawdzają się zapewniam.

Składniki

  • tosty pełnoziarniste
  • 200 g boczniaków
  • masło
  • plastry żółtego sera (ulubionego)
  • plastry szynki konserwowej
  • mała cebula
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tosty z boczniakami

Przygotowanie

  1. Boczniaki opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni rozgrzałem masło, podsmażyłem je, ostudziłem.

  2. Chleb tostowy pełnoziarnisty posmarowałem cieniutką warstwą masła, na nich rozłożyłem plastry żółtego sera i szynki gotowanej, na niej ułożyłem podduszone boczniaki, cebulę wcześniej pokrojoną w cieniutkie plasterki i zeszkloną. Na wierzch dodałem plaster sera.
    Tak przygotowane tosty grilowałem kilka minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 20 stycznia 2017 Zakochałam się w nich! O mniam <3 Bajeczna prezentacja <3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 19 stycznia 2017 Po prostu boskie jedzenie z moimi ukochanymi boczniakami:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 19 stycznia 2017 Właśnie chciałam napisać, że dodałabym cebuli do tego cuda. Pominę jednak moją uwagę :). Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 19 stycznia 2017 No fakt boczniaki zawsze z patelni....:-) a tu bardzo smakowita boczniakowa wersja tostowa ;-) super mniammmm <3 Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń