Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty powinny być wypieczone z wierzchu, a w środku miękkie. Przede wszystkim muszą być chrupiące i gorące. Dlatego jeżeli robimy je w piekarniku, najpierw trzeba krótko, ale na dobrze rozgrzanej patelni, obsmażyć z obu stron na rumiano. Następnie układamy na nich ulubione dodatki i wkładamy na krótko do dobrze nagrzanego piekarnika.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 287
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1050
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4104
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 287
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1050
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4104
Składniki
Piwo, ser, cynamon i żółtko zmiksować na gładki sos. Kromki chleba posmarować z dwóch stron margaryną lub masłem, obsmażyć na suchej, gorącej patelni na zloty kolor. Piekarnik rozgrzać do 180°. Parówki przekroić na pół w poprzek i wzdłuż.Ułożyć po dwie na toście, polać sosem piwnym, ułożyć na blasze i zapiekać w gorącym piekarniku 5 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Znakomitym dodatkiem będą pomidory i mieszanka sałat polana sosem winegret.