Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie dobre na śniadanie i kolację. Pyszne wykorzystanie lekko czerstwego chleba :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4491
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12174
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6902
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4491
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12174
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6902
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Składniki
Ser zetrzeć na tartce o małych oczkach. Wymieszać z jajkami i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką słodką. Nakładać porcje na kromki chleba i lekko docisnąć, aby masa się przykleiła. Smażyć na rozgrzanym oleju kładąc najpierw stronę z serem na 2-3 minuty, żeby masa się ścięła i bez problemów odchodziła od patelni, po czym przewrócić na kilka sekund aby podsmażyć chleb. Można podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym. Smacznego :)