Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc w odwiedzinach na wsi, zostałam poczęstowana nadziewanym chlebem. Chlebek bardzo mi zasmakował, a przepis bardzo zaciekawił i postanowiłam przygotować taki chlebek mojej rodzince, zmieniając małe co nie co. Wyszedł pyszny.
patelnia, nóż, maszynka do mielenia , wyższe naczynie,
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 24
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 135
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 192
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 367
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 24
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 135
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 192
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 367
Składniki
Twaróg półtłusty przepuścić przez maszynkę do mięsa. Do zmielonego twarogu dodać jajka, posiekaną świeżą miętę oraz soli do smaku, dokładnie wymieszać do połączenia składników. Przygotować chleb; Skórki chleba bardzo cieniutko odkroić, wyjąć miąższ a wytworzoną przestrzeń delikatnie przeciągnąć masłem (bardzo cieniutko). Następnie w utworzoną przestrzeń włożyć przygotowane nadzienie serowe. Tak przygotowany chlebek pokroić na kromki szerokości około 1,5 cm. Z jajek , mąki, śmietany lub jogurtu naturalnego oraz szczypty soli, przygotować ciasto, odłożyć na 15 minut, po czym kromki chleba maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Podawać z ulubionym zimnym sosem lub posypać cukrem.