Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc w odwiedzinach na wsi, zostałam poczęstowana nadziewanym chlebem. Chlebek bardzo mi zasmakował, a przepis bardzo zaciekawił i postanowiłam przygotować taki chlebek mojej rodzince, zmieniając małe co nie co. Wyszedł pyszny.
patelnia, nóż, maszynka do mielenia , wyższe naczynie,
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Twaróg półtłusty przepuścić przez maszynkę do mięsa. Do zmielonego twarogu dodać jajka, posiekaną świeżą miętę oraz soli do smaku, dokładnie wymieszać do połączenia składników. Przygotować chleb; Skórki chleba bardzo cieniutko odkroić, wyjąć miąższ a wytworzoną przestrzeń delikatnie przeciągnąć masłem (bardzo cieniutko). Następnie w utworzoną przestrzeń włożyć przygotowane nadzienie serowe. Tak przygotowany chlebek pokroić na kromki szerokości około 1,5 cm. Z jajek , mąki, śmietany lub jogurtu naturalnego oraz szczypty soli, przygotować ciasto, odłożyć na 15 minut, po czym kromki chleba maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Podawać z ulubionym zimnym sosem lub posypać cukrem.