Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne bułeczki z kilku składników które zazwyczaj każdy ma w domu.
Miska, piekarnik, łyżka
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 314
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3703
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1270
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 314
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3703
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1270
Składniki
Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać jajka, mąkę, drożdże i wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia na 45-60 min.
Uformować małe bułeczki najlepiej w rękawiczkach gumowych delikatnie zmoczonych wodą. W bułeczkach zrobić małe dołeczki łyżeczką
Do dołeczków dodaje na przemienne marmoladą i jabłka. Przykryć ściereczką do wynajęcia, a w międzyczasie nagrzać piekarnik do 195 stopni
Piecz ok 20-30 min do momentu aż zrobią się brązowo złote. Po wyjęciu z piekarnika muszą odpocząć ok 10 min.
I życzę smacznego 🫶