Do góry

Przekąski Przepis na:

Tymbaliki kurkowe

Tymbaliki kurkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22281

Dodano:

Odsłon: 2421

Intrygująca nazwa?:) Nie, nie zrażajcie się-pyszne danie z kurek na pewno Wam posmakuje.

Składniki

  • kurki, 0,4 kg
  • śmietanka 30%, 3/4 szklanki
  • jaka, 1 szklanka wybitych
  • siekaaj natka pietruszki, 2 łyżki
  • masło, 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatałowa
  • sałata, kilka listków
  • pomidory, 2
  • sos winegrette
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Tymbaliki kurkowe

Przygotowanie

  1. Siekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać oczyszczone i umyte kurki, przesmażyć 15 min., przyprawić delikatnie.

  2. Śmietanę wymieszać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

  3. Foremki do mufinek wysmarować masłem.

  4. Wlać śmietanę wymieszaną z kurkami, posypać natką pietruszki.

  5. Piec w kąpieli wodnej w nagrzanym do 200-oC piekarniku przez 10-15 min (do ścięcia jajek).

  6. Podawać na liściach sałaty z pomidorami, polane sosem winegrette.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń