Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intrygująca nazwa?:) Nie, nie zrażajcie się-pyszne danie z kurek na pewno Wam posmakuje.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18463
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18463
Składniki
Siekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać oczyszczone i umyte kurki, przesmażyć 15 min., przyprawić delikatnie.
Śmietanę wymieszać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Foremki do mufinek wysmarować masłem.
Wlać śmietanę wymieszaną z kurkami, posypać natką pietruszki.
Piec w kąpieli wodnej w nagrzanym do 200-oC piekarniku przez 10-15 min (do ścięcia jajek).
Podawać na liściach sałaty z pomidorami, polane sosem winegrette.