Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka zawsze kojarzą się nam z gotowaniem. Dlatego dzisiaj trochę odmiany, propozycja uszek z pieczarkami wykonanych z kruchego ciasta. Jest to doskonała przekąska do czerwonego barszczyku.
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2120
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1407
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 159
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 553
Szybka i smaczna
Odsłon: 9205
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 148
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2120
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1407
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 159
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 553
Szybka i smaczna
Odsłon: 9205
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 148
Składniki
Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto. Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulką. Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie. Układamy na blaszce smarujemy jajkiem.Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni do zarumienienia.