Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka zawsze kojarzą się nam z gotowaniem. Dlatego dzisiaj trochę odmiany, propozycja uszek z pieczarkami wykonanych z kruchego ciasta. Jest to doskonała przekąska do czerwonego barszczyku.
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 31
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1076
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 441
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3706
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 213
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 31
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1076
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 441
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3706
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 213
Składniki
Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto. Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulką. Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie. Układamy na blaszce smarujemy jajkiem.Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni do zarumienienia.