Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja - 408 kcal
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 668
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 45
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 218
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 347
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 140
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4628
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 668
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 45
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 218
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 347
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 140
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4628
Składniki
Masło wyjąć z lodówki na pół godziny przed przyrządzaniem deseru. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Po łyżce dodać pokruszoną chałwę, cały czas ucierając. Wymieszać masę z alkoholem, rodzynkami oraz orzechami. Następnie przełożyć nią wafle, lekko docisnąć, odstawić, by zastygła. Pokroić na prostokąty. Polewę roztopić i zabarwić barwnikami spożywczymi. Lekko ostudzić. Udekorować wafelki, formując z polewy wstążki oraz kokardki. Masą taką można również napełnić rurki waflowe.