Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja - 408 kcal
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 47
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 73
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2606
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 47
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 73
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2606
Składniki
Masło wyjąć z lodówki na pół godziny przed przyrządzaniem deseru. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Po łyżce dodać pokruszoną chałwę, cały czas ucierając. Wymieszać masę z alkoholem, rodzynkami oraz orzechami. Następnie przełożyć nią wafle, lekko docisnąć, odstawić, by zastygła. Pokroić na prostokąty. Polewę roztopić i zabarwić barwnikami spożywczymi. Lekko ostudzić. Udekorować wafelki, formując z polewy wstążki oraz kokardki. Masą taką można również napełnić rurki waflowe.