Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Masło wyjąć z lodówki na pół godziny przed przyrządzaniem deseru. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Po łyżce dodać pokruszoną chałwę, cały czas ucierając. Wymieszać masę z alkoholem, rodzynkami oraz orzechami. Następnie przełożyć nią wafle, lekko docisnąć, odstawić, by zastygła. Pokroić na prostokąty. Polewę roztopić i zabarwić barwnikami spożywczymi. Lekko ostudzić. Udekorować wafelki, formując z polewy wstążki oraz kokardki. Masą taką można również napełnić rurki waflowe.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

betaww 18 marca 2009Zgłoś do usunięcia
ROBIŁAM JE BO BYŁY W GAZECIE "TELE ŚWIAT" B.DOBRE0 Kto głosował? | Odpowiedz