Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z naturalną wanilią z dodatkiem puree z marchewki są pyszne, lekkie i puszyste w pięknym kolorze.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1212
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101590
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6066
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1212
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101590
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6066
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek wsypać cukier i wydrążone ziarenka z laski wanilii, zmiksować. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Do zmiksowanych żółtek wlać olej, mleko i wodę. Dodać puree z marchewki, krótko zmiksować.
Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zamieszać.
Połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek, delikatnie wymieszać. Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor.
Podawać z dżemem, miodem lub bitą śmietaną.