Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z naturalną wanilią z dodatkiem puree z marchewki są pyszne, lekkie i puszyste w pięknym kolorze.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 359
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1350
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25314
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 359
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1350
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25314
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek wsypać cukier i wydrążone ziarenka z laski wanilii, zmiksować. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Do zmiksowanych żółtek wlać olej, mleko i wodę. Dodać puree z marchewki, krótko zmiksować.
Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zamieszać.
Połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek, delikatnie wymieszać. Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor.
Podawać z dżemem, miodem lub bitą śmietaną.