Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z naturalną wanilią z dodatkiem puree z marchewki są pyszne, lekkie i puszyste w pięknym kolorze.
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 34
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 80
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 116
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 34
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 80
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 116
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek wsypać cukier i wydrążone ziarenka z laski wanilii, zmiksować. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Do zmiksowanych żółtek wlać olej, mleko i wodę. Dodać puree z marchewki, krótko zmiksować.
Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zamieszać.
Połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek, delikatnie wymieszać. Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor.
Podawać z dżemem, miodem lub bitą śmietaną.