Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowałam się przepisem z pewnego programu... Makaron jest wyśmienity:)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 72
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2590
Polecam.
Odsłon: 472
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 695
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2008
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 72
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2590
Polecam.
Odsłon: 472
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 695
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2008
Składniki
Brokuły obgotowujemy w osolonej wodzie (ok. 10 min), nastawiamy jednocześnie wodę na makaron w drugim garnku i gotujemy go w osolonej wodzie równolegle z brokułami. Ser żółty trzeba zetrzeć zostawiając kawałek.
Obgotowane brokuły (połowę porcji) wrzucamy do malaksera wraz z 3 ząbkami czosnku, połową filecików i olejem z puszki anchois oraz osączonymi kaparami i miksujemy. Tak przygotowaną masę wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy wrzucając kawałek sera, kilka minut na małym ogniu prażąc pastę. Posypujemy pastę tymiankiem. Jeśli pasta będzie za gęsta, można dodać wodę z makaronu.
Makaron odcedzamy, przekładamy do naczynia, w którym będziemy podawać. Na makaron kładziemy połowę niezmiksowanych brokułów, polewamy pastą i posypujemy na wierzchu startym serem. Serwujemy na ciepło jako osobne danie lub jako przystawkę. Smacznego!