Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast klasycznej sałatki kreteńskiej proponujemy Wam przygotować kanapkę w śródziemnomorskim stylu. Jeśli będziecie mieć problemy ze znalezieniem greckiego sera Mizithra, możecie spróbować zastąpić go serem Ricotta.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 122
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 199
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 510
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 273
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 122
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 199
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 510
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 273
Składniki
Pomidory pokrój w kostkę, a cebulę w piórka, następnie zmieszaj ze sobą oprószając lekko solą i pieprzem. Bułkę przekrój na pół, włóż do tostera i trzymaj, aż do zarumienienia.
Na każdą z połówek bułki wylej po pół łyżki oliwy, wyłóż pomidory wraz z cebulą. Następnie pokrusz ser. Na wierzchu ułóż oliwkę, całość posyp szczyptą oregano.