Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały i smaczny nie tylko na dni postne sprawdza się na domówkach.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15894
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4813
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 560
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15894
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4813
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 560
Składniki
Śledzia myjemy zostawiamy na sitku aby ociekł. Kroimy cebulę na drobną kostkę zaparzamy wrzącą wodą na kilka minut(2-3 min)odcedzamy ja i zostawiamy na sitku do ocieknięcia. Ogórki kiszone kroimy w kostkę.
Śledzia także kroimy na kawałki(z jednego płata ok 6 kawałków)układamy warstwami,najpierw śledź na to cebula i ogórki.Kończymy warstwę ogórkami posypujemy koperkiem nie solimy bo śledź i ogórki kiszone już są wystarczająco słone polewamy olejem.Wstawiamy na noc do lodówki aby się wszystko przegryzło.