Do góry

Przekąski Przepis na:

Warstwowy śledzik

Warstwowy śledzik

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 537

Dodano:

Odsłon: 1966

Doskonały i smaczny nie tylko na dni postne sprawdza się na domówkach.

Składniki

  • 0,5kg śledzi solonych a,la matyjas
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 średnie cebule
  • oliwa 1/3 szklanki
  • koperek
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzia myjemy zostawiamy na sitku aby ociekł.
    Kroimy cebulę na drobną kostkę zaparzamy wrzącą wodą na kilka minut(2-3 min)odcedzamy ja i zostawiamy na sitku do ocieknięcia.
    Ogórki kiszone kroimy w kostkę.

  2. Śledzia także kroimy na kawałki(z jednego płata ok 6 kawałków)układamy warstwami,najpierw śledź na to cebula i ogórki.Kończymy warstwę ogórkami posypujemy koperkiem nie solimy bo śledź i ogórki kiszone już są wystarczająco słone polewamy olejem.Wstawiamy na noc do lodówki aby się wszystko przegryzło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń