Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały i smaczny nie tylko na dni postne sprawdza się na domówkach.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7489
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2440
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7489
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2440
Składniki
Śledzia myjemy zostawiamy na sitku aby ociekł. Kroimy cebulę na drobną kostkę zaparzamy wrzącą wodą na kilka minut(2-3 min)odcedzamy ja i zostawiamy na sitku do ocieknięcia. Ogórki kiszone kroimy w kostkę.
Śledzia także kroimy na kawałki(z jednego płata ok 6 kawałków)układamy warstwami,najpierw śledź na to cebula i ogórki.Kończymy warstwę ogórkami posypujemy koperkiem nie solimy bo śledź i ogórki kiszone już są wystarczająco słone polewamy olejem.Wstawiamy na noc do lodówki aby się wszystko przegryzło.