Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5025
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5802
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18949
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7322
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30961
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5025
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5802
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18949
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7322
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30961
Składniki
Podgotowałam brokuła parę minut. Cukinie pokroiłam w plastry a z boczniaków wybrałam mniejsze kawałki. Sprawdza się też papryka i cebula w krążkach oraz podgotowany kalafior, pewnie inne warzywa także. Ciasto wymieszałam - trochę gęstsze niż na naleśniki i zmroziłam je w zamrażarce. Rozgrzałam olej w woku, warzywa wrzuciłam do ciasta i wykładałam partiami na olej. Smażyłam do czasu osiągnięcia chrupkości i lekkiego zrumienienia. Panierka będzie ekspandować pod wpływem temperatury.
Usmażone kawałki odsączałam na ręczniku papierowym i lekko soliłam. Chrupkie ciasto idealnie pasuje do słodkawych warzyw. "Faworki" świetnie smakują z sosem czosnkowym lub tzatziki. Smacznego :)