Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5652
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 94
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 550
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5652
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 94
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 550
Składniki
Podgotowałam brokuła parę minut. Cukinie pokroiłam w plastry a z boczniaków wybrałam mniejsze kawałki. Sprawdza się też papryka i cebula w krążkach oraz podgotowany kalafior, pewnie inne warzywa także. Ciasto wymieszałam - trochę gęstsze niż na naleśniki i zmroziłam je w zamrażarce. Rozgrzałam olej w woku, warzywa wrzuciłam do ciasta i wykładałam partiami na olej. Smażyłam do czasu osiągnięcia chrupkości i lekkiego zrumienienia. Panierka będzie ekspandować pod wpływem temperatury.
Usmażone kawałki odsączałam na ręczniku papierowym i lekko soliłam. Chrupkie ciasto idealnie pasuje do słodkawych warzyw. "Faworki" świetnie smakują z sosem czosnkowym lub tzatziki. Smacznego :)