Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 717
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 598
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 373
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3532
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 717
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 598
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 373
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3532
Składniki
Podgotowałam brokuła parę minut. Cukinie pokroiłam w plastry a z boczniaków wybrałam mniejsze kawałki. Sprawdza się też papryka i cebula w krążkach oraz podgotowany kalafior, pewnie inne warzywa także. Ciasto wymieszałam - trochę gęstsze niż na naleśniki i zmroziłam je w zamrażarce. Rozgrzałam olej w woku, warzywa wrzuciłam do ciasta i wykładałam partiami na olej. Smażyłam do czasu osiągnięcia chrupkości i lekkiego zrumienienia. Panierka będzie ekspandować pod wpływem temperatury.
Usmażone kawałki odsączałam na ręczniku papierowym i lekko soliłam. Chrupkie ciasto idealnie pasuje do słodkawych warzyw. "Faworki" świetnie smakują z sosem czosnkowym lub tzatziki. Smacznego :)