Przekąski Przepis na:
Warzywna lasagne z serem

Przepisów i artykułów: 2373 Ocena: 15283
Dodano: 21.08.2016
Odsłon: 1030
Składniki
- makaron lasagne 1 opakowanie
- cukinia 1 szt
- papryka żółta 1 szt
- Papryka czerwona1 szt
- papryka zielona1 szt
- Marchew 1 szt
- Jogurt naturalny 1,5 szklanki
- Sok pomidorowy 1/3 szklanki
- Ser parmezan starty 1/2 szklanki
- Bazylia
- Tymianek
- sól i pieprz do smaku
- oliwa 4 łyzki
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Wykonanie:
Warzywa umyć, obrać, usunąć pestki i drobno posiekać. Włożyć do garnka z oliwą i dusić prze z 15 minut. Wlać sok pomidorowy, doprawić solą i pieprzem do smaku i dusić jeszcze przez 5 minut, po czym wymieszać z połową startego sera. Jogurt wymieszać z ziołami i odstawić. W między czasie naczynie do zapiekania posmarować sosem jogurtowym i układać warstwami płaty lasagne sos i nadzienie warzywne. Ostatnia warstwa to makaron który należy posmarować resztą sosu, posypać pozostałym serem i zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.
Komentarze do przepisu (0)