Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 289
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2870
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 289
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2870
Składniki
Kapustę po umyciu oczyściłem z uszkodzonych liści , wyciąłem głąb . Liście pokroiłem na małe kawałki. Paprykę pokroiłem w cienkie paski . Cebulę pokroiłem w drobną kostkę. W dużej , głębokiej patelni ,rozgrzałem olej. Zeszkliłem na nim paprykę i cebulę. Następnie dodałem kapustę / lepiej pokroić w większe kawałki / u mnie zbyt drobno tym razem. Dusiłem na małym ogniu , mieszałem od czasu do czasu. Wsypałem soczewicę i chwilę poddusiłem , po chwili podlałem bulionem, zwiększyłem ogień , doprowadziłem do wrzenia i zagotowałem ok. 2 min. . Po zredukowaniu płomienia dusiłem jeszcze na wolnym ogniu ok. 10 min. Kiełki opłukałem i po osączeniu dodałem do warzyw tuż przed końcem gotowania. Przyprawiłem solą , pieprzem i oregano.