Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419270
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419270
Składniki
Kapustę po umyciu oczyściłem z uszkodzonych liści , wyciąłem głąb . Liście pokroiłem na małe kawałki. Paprykę pokroiłem w cienkie paski . Cebulę pokroiłem w drobną kostkę. W dużej , głębokiej patelni ,rozgrzałem olej. Zeszkliłem na nim paprykę i cebulę. Następnie dodałem kapustę / lepiej pokroić w większe kawałki / u mnie zbyt drobno tym razem. Dusiłem na małym ogniu , mieszałem od czasu do czasu. Wsypałem soczewicę i chwilę poddusiłem , po chwili podlałem bulionem, zwiększyłem ogień , doprowadziłem do wrzenia i zagotowałem ok. 2 min. . Po zredukowaniu płomienia dusiłem jeszcze na wolnym ogniu ok. 10 min. Kiełki opłukałem i po osączeniu dodałem do warzyw tuż przed końcem gotowania. Przyprawiłem solą , pieprzem i oregano.