Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka drobiowa z cebulą to dla mnie sposób na szybki i smaczny obiad.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3849
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 989
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34230
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3849
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 989
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34230
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Składniki
Wątróbkę oczyścić, można przekroić każdą na połowę – zwłaszcza, gdy przygotowujemy wątróbki z indyka. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulkę – aż będzie szklista i rumiana. Gdy cebula zrobi się lekko zarumieniona należy zdjąć ja z patelni i odstawić na bok. Każdą wątróbkę obtoczyć w mące pszennej. Po czym wrzucić na patelnię na rozgrzany tłuszcz, smażyć z każdej strony na rumiano. Do wątróbki dodać cebulę pokrojoną w piórka, delikatnie przymieszać i posolić. Chwile razem podsmażyć, by wyrównać temperaturę i podać na talerze gorące danie.