Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka drobiowa z cebulą to dla mnie sposób na szybki i smaczny obiad.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1822
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 204
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6308
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1822
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 204
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6308
Składniki
Wątróbkę oczyścić, można przekroić każdą na połowę – zwłaszcza, gdy przygotowujemy wątróbki z indyka. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulkę – aż będzie szklista i rumiana. Gdy cebula zrobi się lekko zarumieniona należy zdjąć ja z patelni i odstawić na bok. Każdą wątróbkę obtoczyć w mące pszennej. Po czym wrzucić na patelnię na rozgrzany tłuszcz, smażyć z każdej strony na rumiano. Do wątróbki dodać cebulę pokrojoną w piórka, delikatnie przymieszać i posolić. Chwile razem podsmażyć, by wyrównać temperaturę i podać na talerze gorące danie.