Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka drobiowa z cebulą to dla mnie sposób na szybki i smaczny obiad.
Polecam.
Odsłon: 206
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 313
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 473
Polecam.
Odsłon: 206
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 313
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 473
Składniki
Wątróbkę oczyścić, można przekroić każdą na połowę – zwłaszcza, gdy przygotowujemy wątróbki z indyka. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulkę – aż będzie szklista i rumiana. Gdy cebula zrobi się lekko zarumieniona należy zdjąć ja z patelni i odstawić na bok. Każdą wątróbkę obtoczyć w mące pszennej. Po czym wrzucić na patelnię na rozgrzany tłuszcz, smażyć z każdej strony na rumiano. Do wątróbki dodać cebulę pokrojoną w piórka, delikatnie przymieszać i posolić. Chwile razem podsmażyć, by wyrównać temperaturę i podać na talerze gorące danie.