Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka drobiowa z cebulą to dla mnie sposób na szybki i smaczny obiad.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10149
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2766
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1881
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 727
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3993
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10149
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2766
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1881
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 727
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3993
Składniki
Wątróbkę oczyścić, można przekroić każdą na połowę – zwłaszcza, gdy przygotowujemy wątróbki z indyka. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulkę – aż będzie szklista i rumiana. Gdy cebula zrobi się lekko zarumieniona należy zdjąć ja z patelni i odstawić na bok. Każdą wątróbkę obtoczyć w mące pszennej. Po czym wrzucić na patelnię na rozgrzany tłuszcz, smażyć z każdej strony na rumiano. Do wątróbki dodać cebulę pokrojoną w piórka, delikatnie przymieszać i posolić. Chwile razem podsmażyć, by wyrównać temperaturę i podać na talerze gorące danie.