Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-06-2008
jadałam to danie w barze studenckim dawno temu - ma dla mnie więc smak ... przeszłości
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10221
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 184
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 22
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 18
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65195
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 790
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10221
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 184
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 22
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 18
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65195
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 790
Składniki
Cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oleju , dołożyć wątróbkę , doprawić ( ja to robię od razu wbrew zasadzie kulinarnej) i smażyć na dużym ogniu ok 15 minut mieszając czasem.
Rozrobić mąkę ze śmietaną i 3/4 szklanki wody zalać wątrobkę i mieszając doprowadzić do wrzenia - wyłączyć , ewentualnie doprawić jeszcze maggi. Kromki panierować w mieszaninie jajecznej i usmażyć na patelni z obu stron.
Na każdej grzance ułożyć po trochę wątróbki i polać sosem , oczywiście posypać zieleniną. Podaję to z sałatką z fetą i bardzo mi smakuje. Życzę smacznego i Wam.