Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-06-2008
jadałam to danie w barze studenckim dawno temu - ma dla mnie więc smak ... przeszłości
Bardzo lubimy wątróbkę, zwłaszcza drobiową. Dziś zjedliśmy wersję bez ziemnia...
Odsłon: 368
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 387
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 122
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2266
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 387
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 122
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2266
Składniki
Cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oleju , dołożyć wątróbkę , doprawić ( ja to robię od razu wbrew zasadzie kulinarnej) i smażyć na dużym ogniu ok 15 minut mieszając czasem.
Rozrobić mąkę ze śmietaną i 3/4 szklanki wody zalać wątrobkę i mieszając doprowadzić do wrzenia - wyłączyć , ewentualnie doprawić jeszcze maggi. Kromki panierować w mieszaninie jajecznej i usmażyć na patelni z obu stron.
Na każdej grzance ułożyć po trochę wątróbki i polać sosem , oczywiście posypać zieleniną. Podaję to z sałatką z fetą i bardzo mi smakuje. Życzę smacznego i Wam.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tarta ze szparagami
Przekąski
chipsy nori
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Tarta ze szparagami
Kruche ciasto, szparagi i masa śmietankowo jajeczna. Oto pyszna tarta. Delik...
Odsłon: 37
chipsy nori
aromatyczne i zdrowe chipsy z glonów nori, super chrupiące.
Odsłon: 62