Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-06-2008
jadałam to danie w barze studenckim dawno temu - ma dla mnie więc smak ... przeszłości
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9592
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 209
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20893
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9592
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 209
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20893
Składniki
Cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oleju , dołożyć wątróbkę , doprawić ( ja to robię od razu wbrew zasadzie kulinarnej) i smażyć na dużym ogniu ok 15 minut mieszając czasem.
Rozrobić mąkę ze śmietaną i 3/4 szklanki wody zalać wątrobkę i mieszając doprowadzić do wrzenia - wyłączyć , ewentualnie doprawić jeszcze maggi. Kromki panierować w mieszaninie jajecznej i usmażyć na patelni z obu stron.
Na każdej grzance ułożyć po trochę wątróbki i polać sosem , oczywiście posypać zieleniną. Podaję to z sałatką z fetą i bardzo mi smakuje. Życzę smacznego i Wam.