Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-06-2008
jadałam to danie w barze studenckim dawno temu - ma dla mnie więc smak ... przeszłości
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6397
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5426
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13376
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5140
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6397
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5426
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13376
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5140
Składniki
Cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oleju , dołożyć wątróbkę , doprawić ( ja to robię od razu wbrew zasadzie kulinarnej) i smażyć na dużym ogniu ok 15 minut mieszając czasem.
Rozrobić mąkę ze śmietaną i 3/4 szklanki wody zalać wątrobkę i mieszając doprowadzić do wrzenia - wyłączyć , ewentualnie doprawić jeszcze maggi. Kromki panierować w mieszaninie jajecznej i usmażyć na patelni z obu stron.
Na każdej grzance ułożyć po trochę wątróbki i polać sosem , oczywiście posypać zieleniną. Podaję to z sałatką z fetą i bardzo mi smakuje. Życzę smacznego i Wam.