Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalny pomysł a jak smakuje! Wątróbka drobiowa wbrew pozorom znakomicie nadaje się na grilla, zamarynowana w piwie dzięki temu jest soczysta i krucha oprószona ziołami a na koniec zamknięta w soczystych plasterkach boczku to prawdziwa uczta na powietrzu.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1138
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4784
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1431
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1138
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4784
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1431
Składniki
Wątróbki dokładnie oczyścić z błonek, opłukać pod bieżącą wodą, osączyć na sicie, włożyć do miski zalać piwem przykryć i zostawić na 4-5 godzin w lodówce
Po tym czasie osączyć z piwa, posolić do smaku wsypać łyżkę majeranku wymieszać. Układać po jednej na plasterku boczku zawinąć w roladki, spiąć ciasno wykałaczką pędzelkiem lub łyżeczką rozprowadzić musztardę na boczku. Cukinię i pomidory umyć cukinię pokroić w centymetrowe plastry posypać czubricą zieloną z każdej strony, pomidory lekko naciąć na krzyż. Na rozgrzanym ruszcie grilla układać zrolowane wątróbki grillować aż wątróbka będzie upieczona w środku a boczek chrupiący, obok położyć na ruszcie cukinię a za kilka minut pomidora. \
Podawać od razu na liściach sałaty. Życzę smacznej grillowej uczty w doborowym towarzystwie!