Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalny pomysł a jak smakuje! Wątróbka drobiowa wbrew pozorom znakomicie nadaje się na grilla, zamarynowana w piwie dzięki temu jest soczysta i krucha oprószona ziołami a na koniec zamknięta w soczystych plasterkach boczku to prawdziwa uczta na powietrzu.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2508
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3146
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2786
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2508
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3146
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2786
Składniki
Wątróbki dokładnie oczyścić z błonek, opłukać pod bieżącą wodą, osączyć na sicie, włożyć do miski zalać piwem przykryć i zostawić na 4-5 godzin w lodówce
Po tym czasie osączyć z piwa, posolić do smaku wsypać łyżkę majeranku wymieszać. Układać po jednej na plasterku boczku zawinąć w roladki, spiąć ciasno wykałaczką pędzelkiem lub łyżeczką rozprowadzić musztardę na boczku. Cukinię i pomidory umyć cukinię pokroić w centymetrowe plastry posypać czubricą zieloną z każdej strony, pomidory lekko naciąć na krzyż. Na rozgrzanym ruszcie grilla układać zrolowane wątróbki grillować aż wątróbka będzie upieczona w środku a boczek chrupiący, obok położyć na ruszcie cukinię a za kilka minut pomidora. \
Podawać od razu na liściach sałaty. Życzę smacznej grillowej uczty w doborowym towarzystwie!