Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zielone szpinakowe szaleństwo
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 95
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 494
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 95
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 494
Składniki
Na maśle zeszklić poszatkowaną cebulę, dodać rozmrożony i osączony szpinak- całość przesmażyć aby odparować wodę, doprawić i ewentualnie zagęścić mąką (zasmażka). Do zimnego farszu dodać pomidory i fetę ( pokrojone w kawałki wielkości grochu). Wymieszać i farsz gotowy.
Na połówkę kromki położyć porcję zimnego farszu , złożyć kromę i zapanierować w roztrzepanym jajku doprawionym solą. Smażyć na złoty kolor z obu stron ( uwaga - smażąc pierwszą stronę warto co jakiś czas docisnać brzegi widelcem) . Wcinać ciepłe lub zimnie ( jeśli zdążą wogóle ostygnać :) SMACZNEGO