Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zielone szpinakowe szaleństwo
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1374
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2949
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1040
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1813
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1374
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2949
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1040
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1813
Składniki
Na maśle zeszklić poszatkowaną cebulę, dodać rozmrożony i osączony szpinak- całość przesmażyć aby odparować wodę, doprawić i ewentualnie zagęścić mąką (zasmażka). Do zimnego farszu dodać pomidory i fetę ( pokrojone w kawałki wielkości grochu). Wymieszać i farsz gotowy.
Na połówkę kromki położyć porcję zimnego farszu , złożyć kromę i zapanierować w roztrzepanym jajku doprawionym solą. Smażyć na złoty kolor z obu stron ( uwaga - smażąc pierwszą stronę warto co jakiś czas docisnać brzegi widelcem) . Wcinać ciepłe lub zimnie ( jeśli zdążą wogóle ostygnać :) SMACZNEGO