Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa pasta śniadaniowa. Doskonale sprawdzi się na kanapki, ale różnie do pochrupania z marchewką czy ogórkiem
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 173
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20064
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1706
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 173
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20064
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1706
Składniki
Bakłażany należy umyć i osuszyć. Kroimy je w 2 cm plastry i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Obficie solimy z obu stron. Bakłażany należy piec w piekarniku w temp. 180C po 20 minut na każdej ze stron. Po wyjęciu ostudzić.
Cebulę należy obrać i pokroić w kosteczkę. Cebulę szklimy na maśle aż stanie się miękka. Podczas smażenie dodajemy drobno posiekane dwa ząbki czosnku.
Pomidory suszone odsączamy z oleju.
Do wyższego naczynia wkładamy: ostudzone bakłażany, suszone pomidory, usmażoną cebulę z czosnkiem dolewamy sok z połówki cytryny, dolewamy ok. 8 łyżek oliwy z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem i blendujemy do momentu powstania gładkiej pasty.
Pasta najlepiej smakuje z tostowanym chlebem lub surowymi: marchewką lub ogórkiem. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu w którym pokazuję jak wykonać ten przepis krok po kroku.