Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis na świąteczne jajeczka,pięknie się prezentują na wielkanocnym stole:)Polecam:)
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 43
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18577
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7095
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30695
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 43
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18577
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7095
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30695
Składniki
Jajka ugotować na twardo,usunąć skorupki i przeciąć jajka na pół.
Usunąć żółtka z jajek i umieścić w miseczce.Odstawić na bok.
Przygotować szklanki lub kubki - taką ilość ile mamy kolorów barwnika.Napełnić szklanki lub kubki zimną wodą,do 2/3 wysokości.
Dodać po 3-4 krople barwnika do każdego kubeczka i po 1 łyżeczce octu,wymieszać.Umieścić białka w kubku i zostawić,aż osiągnie pożądany kolor.Ja umieściłam po 3 białka w każdym kubku.
Usunąć białka z barwnika i delikatnie ułożyć na ręczniku papierowym.
Żółtka rozdrobnić widelcem lub blenderem.Wymieszać lub zmiksować z majonezem.Masę żółtkową,za pomocą szprycy wypełnić białka.
Można użyć dowolną ilość jajek i kolorów barwnika.Z 10 jajek wychodzi 20 sztuk połówek.