Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy zapewne lubi pasztety i to z różnych gatunków mięs i z różnymi dodatkami. Mój dzisiejszy pasztet jest z mięsa wieprzowego z dodatkiem wątróbki drobiowej , jest pyszny i smakuje wyśmienicie.
garnek, nóż, patelnia, keksówki , łyżka, maszynka do mielenia,
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 254
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4961
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4836
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44897
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 513
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 254
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4961
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4836
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44897
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 513
Składniki
Mięso wieprzowe dokładnie wypłukać, włożyć do garnka i zalać wodą. Wstawić na ogień i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć wytworzone szumowiny, dodać obrane marchewki i kawałek selera. Gotować do miękkości. Po ugotowaniu wystudzić, w między czasie wątróbkę drobiową dokładnie oczyścić, opłukać i osuszyć, następnie podsmażyć na oleju razem z obrana pokrojoną cebulą. Mięso zmielić przez maszynkę do mięsa razem z marchewką, selerem i podsmażoną wątróbką. Na sam koniec do masy zmielić namoczoną wcześniej lecz odciśniętą bułkę. Do całości dodać jajka , doprawić do smaku solą , świeżo mielonym pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej, dokładnie wymieszać. ( gdyby masa była zbyt gęsta dolać bulionu z gotowania mięsa). Masę przełożyć do wysmarowanych i wysypanych bułką tartą kek sówek. Piec około 50 - 60 minut w 190 stopniach.
Przygotowanie masy na pasztet.
Pasztet po upieczeniu.
Gotowy do podania.