Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy zapewne lubi pasztety i to z różnych gatunków mięs i z różnymi dodatkami. Mój dzisiejszy pasztet jest z mięsa wieprzowego z dodatkiem wątróbki drobiowej , jest pyszny i smakuje wyśmienicie.
garnek, nóż, patelnia, keksówki , łyżka, maszynka do mielenia,
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Mięso wieprzowe dokładnie wypłukać, włożyć do garnka i zalać wodą. Wstawić na ogień i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć wytworzone szumowiny, dodać obrane marchewki i kawałek selera. Gotować do miękkości. Po ugotowaniu wystudzić, w między czasie wątróbkę drobiową dokładnie oczyścić, opłukać i osuszyć, następnie podsmażyć na oleju razem z obrana pokrojoną cebulą. Mięso zmielić przez maszynkę do mięsa razem z marchewką, selerem i podsmażoną wątróbką. Na sam koniec do masy zmielić namoczoną wcześniej lecz odciśniętą bułkę. Do całości dodać jajka , doprawić do smaku solą , świeżo mielonym pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej, dokładnie wymieszać. ( gdyby masa była zbyt gęsta dolać bulionu z gotowania mięsa). Masę przełożyć do wysmarowanych i wysypanych bułką tartą kek sówek. Piec około 50 - 60 minut w 190 stopniach.
Przygotowanie masy na pasztet.
Pasztet po upieczeniu.
Gotowy do podania.