Do góry

Przekąski Przepis na:

Wielki Szu

Wielki Szu

Autor:

Przepisów i artykułów: 663 Ocena: 6373

Dodano:

Odsłon: 754

Pyszna przekąska lub danie, doskonałe na różne uroczystości. Biała kiełbasa z warzywami w pysznym sosie.

Składniki

  • 1 kg kiełbasy białej parzonej.
  • Cebula
  • 2 papryki (żółta, czerwona)
  • 5 szt. ogórków konserwowych
  • Puszka kukurydzy
  • 1 sos meksykański w słoiczku
  • Olej do smażenia
  • Szczypta chili
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wielki Szu

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    2. Do cebuli dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę.

  2. 3. Następnie papryki obieramy z nasion, kroimy w paseczki i przekładamy do kiełbasy.
    4. Ogórki kroimy drobno i również łączymy z kiełbasą.

  3. 5. Na koniec dodajemy kukurydzę odlaną z zalewy, sos meksykański i doprawiamy chili.
    6. Chwilę gotujemy.

  4. 7. Danie gotowe.
    8. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń