Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wyglądające, wiosenne danie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416280
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2832
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416280
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2832
Składniki
Podzielić wieprzowinę na mniejsze porcje, rozbić. W lekko osolonej wodzie ugotować groszek. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek. Przyprawić wieprzowinę solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Obrócić wieprzowinę tylko raz, delikatnie tak aby sok z niej nie wyciekł. Gdy groszek będzie już ugotowany rozgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek na patelni, wrzuć groszek, posiekane listki mięty i łyżkę masła. Lekko rozgnieść, ale nie bardzo. Dodać sól i pieprz do smaku. Gdy wieprzowina będzie już usmażona zdjąć z ognia. Górę filetów posmarować gruboziarnistą musztardą. Na talerzu ułożyć kulę z groszku, na górze kłaść wieprzowinę. Podawać z czerwonym winem.