Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wyglądające, wiosenne danie.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24805
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24805
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
Podzielić wieprzowinę na mniejsze porcje, rozbić. W lekko osolonej wodzie ugotować groszek. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek. Przyprawić wieprzowinę solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Obrócić wieprzowinę tylko raz, delikatnie tak aby sok z niej nie wyciekł. Gdy groszek będzie już ugotowany rozgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek na patelni, wrzuć groszek, posiekane listki mięty i łyżkę masła. Lekko rozgnieść, ale nie bardzo. Dodać sól i pieprz do smaku. Gdy wieprzowina będzie już usmażona zdjąć z ognia. Górę filetów posmarować gruboziarnistą musztardą. Na talerzu ułożyć kulę z groszku, na górze kłaść wieprzowinę. Podawać z czerwonym winem.