Do góry

Przekąski Przepis na:

Wigilijny anchois w pieczarkach

Wigilijny anchois w pieczarkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2425 Ocena: 16074

Dodano:

Odsłon: 21218

Smaczna przekąska na stół Wigilijny.

Składniki

  • Pieczarki 16 szt.
  • Wino białe wytrawne 1 szklanka
  • Oliwa 3 łyżki
  • Filety anchois 8 szt.
  • Jajko 1 szt.
  • Bułka tarta 4 łyżki
  • Natka pietruszki posiekana 3 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pieczarki oczyścić i oderwać trzonki. Trzonki posiekać. Filety anchois i posiekane trzonki pieczarek przysmażyć na oliwie. Dodać natkę pietruszki, jajko, 2 łyżki bułki tartej. Wymieszać i doprawić do smaku. Kapelusze pieczarek napełnić farszem, posypać resztą bułki tartej. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą, polać winem i piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ekonto 12 grudnia 2019 Wigilia to tradycja, tak samo dania wigilijne. Nie ma co dziwaczyć. Odłożyc na inną okazję

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń