Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest luty, a już mogę napisać, że Sezon na szparagi uznaję za otwarty! Szczerze, to ceną wiele nie odbiegają od tych w sezonie. Różnica to 5 zł, a nie wiadomo po ile będą, bo porównuję do ceny z zeszłego roku. Właśnie takie kolacje to ja bardzo lubię. Nie za dużo, a smacznie i zdrowo. Arek Gie
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5004
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1866
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5004
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1866
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Składniki
Na blaszce do pieczenia układamy szparagi (końce obłamując). Smarujemy oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Mięso mielimy, wyrabiamy z musztardą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, układamy na blaszce do pieczenia. Na wierzch każdego kładziemy po 50 g masła. Szparagi i burgery pieczemy 15 minut w 200°C. Ogórek obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odciskamy z wody. Mieszamy z jogurtem, majonezem, przeciśniętym przez praskę, czosnkiem i świeżym koperkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Burgery podajemy ze szparagami, jajkiem na miękko i sosem tzatziki. Przepis na jajko na miękko: Do zimnej wody wkładamy jajka (kurze-bez podtekstów), gotujemy pod przykryciem. Od momentu zawrzenia wody odmierzamy czas-około 2 minut, w zależności od wielkości jajka. Szybko schładzamy w zimnej wodzie.