Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska na rozgrzewkę
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 322
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 114
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3875
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 581
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 322
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 114
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3875
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 581
Składniki
Zalałem czerstwą bułkę mlekiem, odstawiłem na 10 minut. Bułkę odcisnąłem, dodałem wraz z imbirem do mięsa, wbiłem jajko, wsypałem bułkę tartą i przyprawy: cynamon, goździki, skórkę cytrynową. Wszystko dokładnie wymieszałem. Odstawiłem mięso na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu doprawiłem solą i pieprzem, dokładnie wyrobiłem. Uformowałem z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyłem na mocno rozgrzanym oleju. Podałem na wykałaczkach z sosem ( sos może być dowolny).