Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska na rozgrzewkę
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37389
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37389
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Składniki
Zalałem czerstwą bułkę mlekiem, odstawiłem na 10 minut. Bułkę odcisnąłem, dodałem wraz z imbirem do mięsa, wbiłem jajko, wsypałem bułkę tartą i przyprawy: cynamon, goździki, skórkę cytrynową. Wszystko dokładnie wymieszałem. Odstawiłem mięso na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu doprawiłem solą i pieprzem, dokładnie wyrobiłem. Uformowałem z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyłem na mocno rozgrzanym oleju. Podałem na wykałaczkach z sosem ( sos może być dowolny).