Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowa suszona wędlina - minimalistyczna i najlepsza
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3015
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3015
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Składniki
Mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam w cukrze, zasypuję, przekładam do jakiejś miski, owijam folią i wstawiam na około 30-35 godzin do lodówki.
Po tym czasie myję mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam w soli, zasypuję, przekładam do jakiejś miski, owijam folią i ponownie wstawiam do lodówki na około 25-30 godzin.
Po tym czasie myję mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam z każdej strony w pieprzu i wkładam do pończochy. Zawieszam w ciemnym, przewiewnym i suchym miejscu na minimum 4-5 dni. Wołowina wyszła po tym czasie idealna. Różowa i jędrna w środku, ładnie wysuszona z zewnątrz. Przekładam mięso do pojemnika i przechowuję w lodówce.