Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowa suszona wędlina - minimalistyczna i najlepsza
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 73
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 596
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5632
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 73
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 596
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5632
Składniki
Mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam w cukrze, zasypuję, przekładam do jakiejś miski, owijam folią i wstawiam na około 30-35 godzin do lodówki.
Po tym czasie myję mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam w soli, zasypuję, przekładam do jakiejś miski, owijam folią i ponownie wstawiam do lodówki na około 25-30 godzin.
Po tym czasie myję mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam z każdej strony w pieprzu i wkładam do pończochy. Zawieszam w ciemnym, przewiewnym i suchym miejscu na minimum 4-5 dni. Wołowina wyszła po tym czasie idealna. Różowa i jędrna w środku, ładnie wysuszona z zewnątrz. Przekładam mięso do pojemnika i przechowuję w lodówce.