Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny i delikatny śledź na przekąskę.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3561
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1786
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 211
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3561
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1786
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 211
Składniki
Wykonanie: Śledzie namoczyć w wodzie przez kilka godzin zmieniając dwukrotnie wodę. Nastepnie opłukać letnią wodą, osuszyć na ręczniku papierowy. Wino zagotować z imbirem, pieprzem do smaku, cukrem po czym zalewę ostudzić, dodać olej i sok z cytryny do smaku. W słoiku układać warstwami pokrojone śledzie, cebulę, śledzie, pokrojonego pora i śledzie ponownie. Całość zalać ostudzoną zalewą i odstawić do lodówki na 3 dni.