Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny i delikatny śledź na przekąskę.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 540
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 777
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 540
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 777
Składniki
Wykonanie: Śledzie namoczyć w wodzie przez kilka godzin zmieniając dwukrotnie wodę. Nastepnie opłukać letnią wodą, osuszyć na ręczniku papierowy. Wino zagotować z imbirem, pieprzem do smaku, cukrem po czym zalewę ostudzić, dodać olej i sok z cytryny do smaku. W słoiku układać warstwami pokrojone śledzie, cebulę, śledzie, pokrojonego pora i śledzie ponownie. Całość zalać ostudzoną zalewą i odstawić do lodówki na 3 dni.