Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
składniki są na 8-10 eklerków. Przepis na nadzienie podaję „na oko” zrobiłam ze składników jakie miałam pod ręką.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 95
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9161
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4812
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 34
Dziś do pracy.
Odsłon: 636
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 95
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9161
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4812
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 34
Dziś do pracy.
Odsłon: 636
Składniki
ciasto na eklerki: Wodę z olejem doprowadzamy do wrzenia i dodajemy mąkę. Szybko mieszamy do czasu, aż się dobrze połączy. Gdy masa przestygnie dodajemy po jednym jajku mieszając dokładnie mikserem.
Gotową masę przekładamy do rękawa i wyciskamy przy pomocy szprycy na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni termoobieg przez ok 20-25 minut do zarumienienia.
nadzienie: jajka, szynkę i żółty ser kroimy w kostkę. Dodajemy szczypiorek, doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy.
Przekrojone eklerki napełniamy nadzieniem. Posypujemy rzeżuchą i przykrywamy