Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
muffinki w innym wydaniu, równie pysznym jak na słodko :-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9544
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 181
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20803
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9544
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 181
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20803
Składniki
Pomidory i salami drobno pokroić, ser zetrzeć.
Wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, pieprz, paprykę i sól. Osobno mleko z jajkiem i oliwą energicznie wymieszać, dodać do mąki.
Do ciasta włożyć pomidory i salami. Wszystkie składniki wymieszać łyżką.
Włożyć ciasto do foremek na muffinki. Piec w temp. 200 stopni ok. 20 min., aż muffinki zaczną pękać na powierzchni i ładnie się zrumienią.
Podawać letnie lub wystudzone, smacznego :-)
Źródło - książka "Przekąski, kanapeczki, zimny bufet" Barbara Rias-Bucher, lekko przeze mnie zmodyfikowane