Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
muffinki w innym wydaniu, równie pysznym jak na słodko :-)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 24
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4181
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8612
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 877
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 24
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4181
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8612
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 877
Składniki
Pomidory i salami drobno pokroić, ser zetrzeć.
Wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, pieprz, paprykę i sól. Osobno mleko z jajkiem i oliwą energicznie wymieszać, dodać do mąki.
Do ciasta włożyć pomidory i salami. Wszystkie składniki wymieszać łyżką.
Włożyć ciasto do foremek na muffinki. Piec w temp. 200 stopni ok. 20 min., aż muffinki zaczną pękać na powierzchni i ładnie się zrumienią.
Podawać letnie lub wystudzone, smacznego :-)
Źródło - książka "Przekąski, kanapeczki, zimny bufet" Barbara Rias-Bucher, lekko przeze mnie zmodyfikowane