Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
muffinki w innym wydaniu, równie pysznym jak na słodko :-)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8438
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2950
Polecam.
Odsłon: 1689
Polecam.
Odsłon: 491
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8438
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2950
Polecam.
Odsłon: 1689
Polecam.
Odsłon: 491
Składniki
Pomidory i salami drobno pokroić, ser zetrzeć.
Wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, pieprz, paprykę i sól. Osobno mleko z jajkiem i oliwą energicznie wymieszać, dodać do mąki.
Do ciasta włożyć pomidory i salami. Wszystkie składniki wymieszać łyżką.
Włożyć ciasto do foremek na muffinki. Piec w temp. 200 stopni ok. 20 min., aż muffinki zaczną pękać na powierzchni i ładnie się zrumienią.
Podawać letnie lub wystudzone, smacznego :-)
Źródło - książka "Przekąski, kanapeczki, zimny bufet" Barbara Rias-Bucher, lekko przeze mnie zmodyfikowane