Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne babeczki z dużą dozą szpinaku i sera feta. Jak każde muffiny te są również szybkie w przygotowaniu i myślę, że każdy sobie z nimi poradzi. Są wilgotne i sycące. Moi domownicy je pokochali.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21667
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21667
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Masło roztopić i odstawić do wystygnięcia. Ser feta pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć. Wyłożyć szpinak, smażyć na małym ogniu do momentu, aż się odmrozi i cała woda odparuje. Całość doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wystudzić. Jaja, jogurt, roztopione masło lub oliwę umieścić w naczyniu, dokładnie wymieszać do połączenia składników. Dodać szpinak i fetę. Na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy do połączenia składników. Ciasto wykładać do papilotek. Piec w temperaturze 180st. C przez ok 30 minut (do suchego patyczka). Smacznego!