Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hit każdej imprezy - znikają ze stołu jako pierwsze:). Każdy lubi ciasto francuskie, dlatego na pewno i na Waszym spotkaniu ze znajomymi zrobią furorę. Ich zrobienie zajmie nie więcej niż 10 minut:).
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 972
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 493
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 464
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 972
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 493
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 464
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 129
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy koncentratem, posypujemy czosnkiem i ziołami prowansalskimi.
Na ciasto rozkładamy ser, na to szynkę. Ciasno zwijamy w rulon od dłuższej strony.
Kroimy na wąskie kawałki, układamy na płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach od siebie. Posypujemy sezamem. Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni.